کاهش درد واکسن نوزادان

گرچه واکسیناسیون برای نوزادن و کودکان ضروری است، اما اکثر مواقع واکسن زدن به نوزادان، با درد و بی قراری همراه است. در این مقاله از سایت کارترزلند قصد داریم 10 راهکار عملی توصیه شده توسط متخصصان برای کاهش درد واکسن نوزادان را برای شما بیان کنیم و امیدواریم موثر باشد.


کاهش درد واکسن نوزاد

راهکار های کاهش دردر واکسن

برای بسیاری از والدین آرام کردن کودک هنگام واکسن زدن، مانند خواباندن نوزاد بدخواب، کاری بسیار سخت است. اما باید بدانیم تا قبل از تولد 2 سالگی نوزاد، حدود 20 دفعه به نوزاد واکسن مختلف زده میشود. با اینکه این واکسن ها، نوزاد را از بیماری های وحشتناکی که قبلا شایع بودند محافظت میکند، همچنان درد واکسن میتواند برای شما و کودک دلبندتان ناراحت کننده باشد.

از جمله واکسن هایی که نوزاد را در برابر بیماری های مختلف محافظت میکند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آبله مرغان
  • دیفتری
  • آنفولانزای نوع B
  • هپاتیت A و B
  • بیماری ویروسی HPV
  • سرخک
  • اوریون
  • فلج اطفال
  • سرخچه
  • آنفولانزای فصلی
  • کزاز
  • مرض سل
  • سیاه سرفه

واکسن چیست و واکسیناسیون نوزاد چه اهمیتی دارد؟

واکسن چیست

این واکسن ها حاوی ویروس های غیر فعال یا ارگانیسم زنده ضعیف شده هستند و به نوزادان کمک می کنند تا آنتی بادی هایی برای محافظت در برابر عفونت های مربوط به هر ویروس تولید کنند. نوزادان صرفا تا 6 ماهگی مواد محافظت کننده را از مادر خود دریافت میکنند و بعد از آن در برابر ویروس های خارجی محافظتی از خود ندارند.

واکسیناسیون به موقع بسیار مورد اهمیت است، چرا که کودکان بخصوص در سنین نوجوانی در معرض بیماری های جدی مانند سرخک، آبله مرغان و … هستند. بنابراین واکسن زدن به نوزاد را به زمان دیگری موکول نکنید و این خطر را به جان نخرید.

بسیاری از والدین نگران درد واکسیناسیون و تب بعد از زدن واکسن به نوزاد هستند. برخی نیز عقیده دارند زدن واکسن منجر به کاهش باروری نوزاد یا حتی بیماری اوتیسم میشود. اما باید بدانیم عوارض جانبی واکس بسیار خفیف است و موارد شدید عوارض بسیار نادر میباشد.

اکثر مرگ و میر های ناشی از بیماری های ویروسی نیز مربوط به کشور های در حال توسعه یا توسعه نیافته است. بعنوان مثال آفریقا در سال 2018 تعداد یک میلیون و 759 هزار مورد ابتلا به سرخک و حدود 53 هزار مرگ و میر ناشی از سرخک را اعلام کرد. (منبع)


راهکار های کاهش درد واکسن نوزاد

راهکار های کاهش درد واکسن کودک

  1. هنگام واکسن زدن، نوزاد خود را در آغوش بگیرید.

مطابق با تحقیقی که به تازگی در مجله معتبر Pediatrics منتشر شده است، نزدیکی والدین به نوزاد سبب حواس پرتی و آرامش وی میشود. حتما نوزاد را در آغوش بگیرید تا بازو یا ران نوزاد قابل رویت باشد و پزشک بتواند واکسن را در جای مناسب تزریق کند.

  1. برای کاهش درد واکسن به نوزاد خود شیر یا غذا دهید.

تغذیه کودک ممکن است به کاهش درد بعد از واکسن کمک کند. مطالعه ای اخیرا نشان میدهد نوزادانی که هنگام دریافت واکسن از شیر مادر خود تغذیه میکردند، کمتر گریه میکنند. اما توجه کنید به هیچ وجه تا ساعتی بعد از واکسن زدن به نوزاد شیر ندهید، چرا که احتمال استفراغ واکسن توسط نوزاد افزایش می یابد.

  1. از محلول های شیرین استفاده کنید!

چندین مطالعه نشان داده است که ساکاروز یا قند نه تنها به کاهش عوارض جانبی دارو کمک میکند، بلکه میتواند به کاهش درد واکسن نوزاد نیز کمک شایانی بکند. شما میتوانید مقداری آب قند قبل از واکسیناسیون یا هنگام آن به نوزاد خود دهید. بخصوص اینکه طعم قند را نوزادان زیر 6 ماه دوست دارند. هرگز به کودکان زیر 12 ماه عسل ندهید، چرا که احتمال عفونت دستگاه گوارش وجود دارد. جهت مشاهده نیاز های تغذیه ای نوزادان حدود 6 ماه به مقاله غذای نوزاد شش ماهه مراجعه کنید.

  1. حواس نوزاد را پرت کنید!

به همین سادگی! ذهن کودک خود را منحرف کنید تا درد سوزن واکسن را متوجه نشود. پرت کردن حواس نوزاد توسط شما بزرگترین کمک و اقدامی است که میتوانید انجام دهید. وسایلی مانند اسباب بازی مورد علاقه، آهنگی که دوست دارد یا انیمیشنی که او را خیره میکند را همراه خود بیاورید تا توجه او را به خود جلب کند.

  1. کرم های بی حس کننده میتوانند کار راه انداز باشند.

کرم های دارای بی حسی موضعی میتوانند به کاهش درد واکسن کمک کنند. اسپری های خنک کننده پوست هم میتوانند کار راه انداز باشند، اما حتما ترکیب ساختاری آنها را با پزشک خود مطرح کنید.

  1. بعد از واکسن زدن پوست نوزاد را مالش دهید.

پس از واکسن زدن، پوست نزدیک به محل تزریق کودک خود را کمی (حدود 4 ثانیه) مالش دهید. تحریک پوست ناشی از ماساژ سبک ممکن است کودک شما را از احساس درد ناشی از واکسن زدن دور کند.

  1. برای جلوگیری از تب بعد از واکسن، از استامینوفن استفاده کنید.

دادن استامینوفن به نوزاد قبل از تزریق میتواند به کاهش درد ناشی از واکسن منجر شود. همچنین استفاده از مسکن برای کاهش تب بعد از زدن واکسن هم مفید است. در ضمن استامینوفن مخصوص کودکان نیز موجود است.

  1. در مورد برنامه ترکیبی واکسن زدن سوال بپرسید.

واکسن های مربوط به چند بیماری را میتوان در یک نویت آمپول به کودک زد که این عمل باعث کاهش دفعات تزریق واکسن و بالطبع کاهش درد واکسن نوزاد میشود. این واکسن ترکیبی میتواند حاوی واکسن کزاز، دیفتری و سیاه سرفه باهم باشد.

  1. در هنگام واکسیناسیون نوزاد، خودتان نیز آرام باشید!

تحقیقات نشان داده است رفتار والدین حدود 50 درصد از اضطراب کودک را نیز کنترل میکند. با دانستن این موضوع که درد واکسن نوزاد شما تنها یک ثانیه طول میکشد راحت باشید و این را بدانید تا سالها آن ها در برابر بسیاری از بیماری ها ایمن هستند.

  1. برای آرامش کودک کمی صبر کنید.

برخی از نوزادان به دلیل گریه هنگام واکسن زدن، بعد از این کار خسته میشوند. شما میتوانید کودک را در یک اتاق راحت با دمای مناسب قرار دهید تا آرام شده و به خواب برود.

  1. از کمپرس آب یخ استفاده کنید.

استفاده از کمپرس یخ میتواند به کاهش درد جای سوزن واکسن کمک کند. استفاده از خنک کننده ها باعث بی حسی پوست شده و در نهایت درد محل تزریق را کاهش میدهد.

  1. بیشتر از مایعات استفاده کنید.

اگر فقط به کودک خود شیر می دهید، پس از واکسیناسیون نیز همین کار را ادامه دهید. اما اگر قبلاً تغذیه کودک را شروع کرده اید، ممکن است در 24 ساعت اول آنها فقط مایعات مصرف کنند و کمتر از حد معمول غذا بخورند. در چنین شرایطی، می توانید از پوره، سوپ و غذای له شده و آبکی استفاده کنید.

منبع مطالعه بیشتر در مورد واکسیناسیون نوزادان: cdc.gov


عوارض و اثرات احتمالی واکسیناسیون نوزاد

عوارض واکسن زدن به نوزادان

  • واکنش های موضعی مانند قرمزی، تورم و درد رایج در محل تزریق
  • بی اشتهایی و بی قراری
  • تب ناشی از واکسن حدود 24 ساعت بعد از تزریق بوجود آمده و ممکن است حدود 1 تا 2 روز باقی بماند.
  • به ندرت نیز واکنش های آلرژیک به واکسن شدید است و باید فورا به فوریت های پزشکی سپرده شوند.

نکات مهم در مورد کاهش درد واکسن نوزاد (از پزشک چه بخواهیم؟)

  1. مطالعات لازم را انجام دهید: اطلاعات لازم را قبل از ملاقات پزشک خود جمع آوری کنید.
  2. راهکار های شیرین: حتی مقدار کمی ساکارز و گلوکز میتواند به کاهش درد منجر شود.
  3. اگر خودتان به کودک شیر میدهید: تغذیه با شیر مادر راهکاری مطمئن و عالی برای آرامش نوزاد است.
  4. پماد یا اسپری تسکین دهنده درخواست کنید.
  5. ترجیحا لباس های نوزاد را با خود همراه داشته باشید تا بلافاصله بعد از تزریق محل را ترک کنید. همچنین میتوانید وسایل ضروری سیسمونی را در مقالات کارترزلند مطالعه نمایید.
  6. با مشورت پزشک وسایلی که نوزاد دوست دارد را با خود بیاورید.
  7. بچه های بزرگ نیز به حمایت نیاز دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *